Oprit A7 vanaf Hoogkerk richting Stad twee weken dicht

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Aannemerscombinatie Herepoort gaat maandagavond beginnen met het verbreden van de opritten naar de A7 bij Hoogkerk. Tot en met de zaterdagochtend van 16 maart kunnen weggebruikers daardoor geen gebruik maken van de opritten naar Stad.

Het gaat om zowel de oprit voor autoverkeer als de speciale oprit voor bussen. De opritten worden verbreed, zodat er een goed weefvak ontstaat. De geleiderail wordt opgeschoven en de wegmarkering wordt aangepast.

De komende twaalf dagen wordt het autoverkeer vanaf Hoogkerk naar de stad omgeleid via de A7 in de andere richting. Dat betekent: de andere kant op op de A7, bij Westpoort eraf en dan terug richting Stad. Buslijnen 10 (naar station Groningen Noord) en 85 (naar Groningen) rijden tot en met 22 maart een andere route en missen daardoor de halte bij Sportpark Corpus den Hoorn. Busreizigers richting het station kunnen de halte bij Corpus den Hoorn Zuid nemen.

Het P+R-terrein bij Hoogkerk blijft bereikbaar, aldus Aanpak Ring-Zuid.