Ochtendspits drukker dan maandag, maar valt nog steeds mee: ‘Volg de omleidingsroute, het is sneller’ (update)

Ook op de tweede ‘echte’ dag van Operatie Ring-Zuid verloopt de ochtendspits rond Groningen minder druk dan gebruikelijk. Op een aantal verwachte plekken stonden meer auto’s in de rij dan maandagochtend.

Die drukke plekken waren de Laan Corpus den Hoorn, de A7 tussen Westpoort en Hoogkerk en het Hoendiep, waar het verkeer enige tijd langzaam reed. Voor de rest viel de vertraging reuze mee, ook in vergelijking met een normale ochtendspits rond Stad.

“De avondspits verliep gisteren redelijk voorspoedig”, vertelt Ingeborg Schroor van Groningen Bereikbaar. “Wel liep het verkeer op de Laan Corpus den Hoorn en Paterswoldseweg meer vast. De ochtendspits was vanmorgen iets drukker dan gisteren. Wel kwam de spits wat eerder en geleidelijker op gang. Vooral op de N355 vanuit Zuidhorn en wederom op de Laan Corpus den Hoorn was het druk.”

‘Rijd een rondje ringwegen, Martini Ziekenhuis moet bereikbaar blijven’

Groningen Bereikbaar gaf maandagmiddag al aan dat dinsdag- en donderdagmiddag de drukste moment zullen zijn. Hoewel het lijkt dat mensen zich veelal aan de oproep om niet met de auto te komen houden, waarschuwde de organisatie voor te vroeg optimisme.

Daarom benadrukt Groningen Bereikbaar het rondje ringwegen te nemen, in plaats van andere routes. “We roepen automobilisten, die niet het Martini Ziekenhuis of omgeving als bestemming hebben, op om de omleidingsroutes te volgen”, vervolgt Schroor. “Bijvoorbeeld voor verkeer vanuit Hoogezand via de omleidingsroute via Ring Oost, Noord en West of verkeer vanuit A28 (Assen) via de N372. We willen dat het ziekenhuis te allen tijde goed bereikbaar blijft. De omleidingsroute via de ring heeft meer capaciteit. Daar stroomt het verkeer wel goed door en ben je dus sneller.”

Nog vier weken ‘fase 2’

Operatie Ring Zuid ging maandagochtend ‘fase 2’ in. Dat betekent dat de zuidelijke ringweg dicht is tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein. Dit duurt tot en met 26 april. De werkzaamheden in de volgende fases duren nog tot begin september.