Logeerhuis De Opstap is weer geopend

Het logeerhuis De Opstap heeft vrijdagochtend haar deuren weer geopend. Hier kunnen mensen terecht die tijdelijk geen beroep kunnen doen op hun mantelzorger. De Opstap moest vorig jaar de deuren sluiten vanwege een tekort aan vrijwilligers, waardoor het niet langer haalbaar was om het huis verantwoord te laten draaien.

Het huis is een samenwerking aangegaan met de stichting Waardig Wonen. Door deze samenwerking verwachten zij dat zij met minder vrijwilligers en de hulp van Waardig Wonen nu wel de goede zorg kunnen bieden.

Ondanks de opening van vrijdagochtend bevindt De Opstap zich momenteel nog in een opstartfase. De komende maanden zal het huis nog op zoek moeten naar vrijwilligers die in het huis kunnen begeleiden. Het logeerhuis hoopt begin april op volle kracht te kunnen draaien.