Gemeente investeert 200 miljoen euro in aanpak schoolgebouwen

De gemeente Groningen trekt de komende drie jaar 200 miljoen euro uit voor de renovatie en nieuwbouw van middelbare scholen, basisscholen en het speciaal onderwijs.

Het betreft onder meer het pand van CSG Augustinus aan de Admiraal de Ruyterlaan, het Gomarus College aan het Vondelpad en het Parcival College aan de Merwedestraat. Wethouder Carine Bloemhoff: “Een duurzaam gebouw met een prettig binnenklimaat zorgt ervoor dat leerlingen en medewerkers beter kunnen functioneren.” Als een school een gymzaal heeft, wordt deze ook aangepakt.

De komende tijd wordt begonnen met de planvorming voor 22 schoolgebouwen waar nieuwbouw, verbouw of uitbreiding gerealiseerd wordt. Op de lijst staan verder onder meer Rebound OPDC aan de J.C. Kapteijnlaan, Triangel aan de Rode Kruislaan, Rehoboth aan de Prinses Margrietlaan en het Montessori Vaklyceum aan de Vondellaan. Voor scholen die vanaf 2028 aan de beurt zijn moet nog financiering worden geregeld.

Het college kiest voor extra ruimte op scholen waar veel kinderen met een onderwijsachterstand zitten. Ook is er geld beschikbaar voor extra ruimte op basisscholen waarvan veel kinderen uitstromen naar praktijkgericht onderwijs.