Duurzame dinsdag met Aline Bus van Duurzaam Groningen

oogochtendshow
Foto: Duurzaam Groningen

Duurzaam Groningen is het platform waar alles op het gebied van duurzaamheid samenkomt binnen de gemeente Groningen. Daarover vertelt Aline Bus iedere derde dinsdag van de maand tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow.

Anderhalf jaar geleden is het platform Duurzaam Groningen opgericht, vertelt Aline Bus. In deze periode heeft Duurzaam Groningen verschillende acties en initiatieven opgezet om verduurzamen zo gemakkelijk mogelijk te maken voor inwoners.

Inwoners van de gemeente Groningen konden energiecoaches aanvragen en dat is nog steeds mogelijk. Tijdens de actie ‘Maai Mei Niet’ heeft Groningen de langste ongemaaide grasmat gebouwd. Om woekerplanten uit te roeien hebben elfhonderd Groningers een melding gemaakt van diverse plantensoorten. In totaal zijn er 126.000 tegels gewipt binnen de gemeente Groningen.

De OOG Ochtendshow is een vrolijke radioshow met het lokale nieuws, de beste muziek en natuurlijk het weer en beluister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur op OOG Radio. Hier vind je alle interviews van de OOG Ochtendshow.