Deel van op- en afritten bij Martiniplaza per 21 maart in gebruik

nieuws

Een deel van de nieuwe op- en afritten van de ringweg bij de Leonard Springerlaan wordt volgende week in gebruik genomen.

Vanaf donderdag 21 maart is de Leonard Springerlaan weer te bereiken vanaf de westelijke ringweg, vanuit beide richtingen. Ook kunnen weggebruikers dus vanaf de Leonard Springerlaan rechtsaf de oprit naar de westelijke ringweg nemen. De verkeerslichten op de ringweg bij de Leonard Springerlaan (Martiniplaza) zijn verdwenen. In plaats daarvan zijn de nieuwe op- en afritten aangelegd.

Het gaat om:
de afrit voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de Leonard Springerlaan (gele lijn).
de afrit voor verkeer vanaf Paddepoel/Zuidhorn naar de Leonard Springerlaan (groene lijn).
en de oprit vanaf de Leonard Springerlaan richting Paddepoel/Zuidhorn (oranje lijn).

Vanwege het natte weer van de afgelopen maanden lukt het nog niet de hele aansluiting open te stellen, zoals de oprit voor verkeer vanaf de Leonard Springerlaan linksaf richting Hoogkerk/Drachten. Die wordt op 6 mei in gebruik genomen.

Vanaf die dag kun je ook op de fiets onder de westelijke ringweg door, vanaf de Leonard Springerlaan naar het Stadspark en andersom. De fietsverbinding onder de zuidelijke ringweg door, tussen de Laan van de Vrede en de Expositielaan, volgt vermoedelijk eind augustus.