Busreizigers opgelet: vanaf 31 maart veel wijzigingen in dienstregeling Qbuzz vanwege Operatie Ring Zuid

nieuws
Foto via OV-Bureau Groningen Drenthe

Door de ingrijpende werkzaamheden aan de zuidelijk ringweg van Groningen, die komende vrijdag gaan beginnen, voert Qbuzz veel wijzigingen door in de dienstregeling van haar buslijnen.

De wijzigingen zijn nodig, zo stelt Qbuzz, om te zorgen dat bussen goed door kunnen rijden en op tijd aankomen. Daarnaast waarschuwt Qbuzz voor langere reistijden van de buslijnen in en rondom Groningen. Vertrektijden wijzigen hierdoor, ook voor enkele lijnen die niet naar de stad gaan.

Een overzicht van de wijzigingen is hier te vinden, maar een aantal van de belangrijkste aanpassingen zijn de onderstaande:

  • Lijn 2 Zuidhorn – Zernike – Station Noord – UMCG – Europapark rijdt in de spits 4x per uur. Normaal is dat 2x per uur
  • Lijn 1/11 Zernike – UMCG Noord – Hoofdstation rijdt in de spits van/naar P+R Hoogkerk
  • Lijn 6 rijdt tijdelijk niet tussen Hoofdstation en P+R Haren. Q-link 5 rijdt daarom vaker
  • Lijn 5 rijdt in de spits vaker tussen P+R Haren, Hoofdstation, UMCG en P+R Meerstad
  • Lijn 3 en 4 rijden minder vaak
  • Qliner 300 (Emmen – Groningen) en Qliner 304/314 (Drachten) rijden minder vaak

Daarnaast wordt lijn 10 op werkdagen overdag gesplitst in twee lijnen. Een noordelijk deel van lijn 10 rijdt tussen Stations Noord, de Korreweg en het Hoofdstation. Het zuidelijke deel van lijn 10 rijdt van het Hoofdstation, naar het Martini Ziekenhuis en Hoogkerk. Reizigers die doorreizen met lijn 10, moeten op het Hoofdstation overstappen.

Extra nachtbus

Qbuzz zet op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht een extra rit in op de nachtbus van Groningen naar Zuidlaren, Annen en Gieten, omdat er veel reizigers gebruik maken van deze route en de laatste rit van Qliner 300 van Groningen naar Gieten vaak vol is. Verder zijn er wijzigingen in de dienstregeling van nachtbussen 406 (Groningen – Delfzijl), 417 (Groningen – Roden – Leek) en 409 (Groningen – Assen).