Welke Groningers hebben een kamer over voor een kwetsbare jongere?

nieuws

Een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar voor een jongere uit de (jeugd)zorg, die niet kan terugvallen op een eigen netwerk. Stichting Kamers met Aandacht probeert kwetsbare jongeren tussen de 18 en 23 jaar te koppelen aan particulieren die een kamer over hebben.

“Op dit moment zijn er in Groningen meerdere jongeren op zoek naar Kamer met Aandacht”, vertelt Annelies Bondo, de nieuwe regiocoördinator van Kamers met Aandacht in Groningen. “Niet alleen jongeren zijn erbij gebaat, maar ook degenen die een kamer verhuren. Je bent echt van betekenis wanneer je een jongere in huis neemt en het is ook nog eens vaak heel gezellig. Daarbij is het een fijne bijverdienste voor een kamer die waarschijnlijk anders had leeg gestaan. Op deze manier draagt de verhuurder ook nog eens bij aan het volkshuisvestingsprobleem.”

Annelies heeft een achtergrond in de jeugdhulpverlening en kent de doelgroep dan ook goed. Annelies: “Er zijn zoveel jongeren die heel graag hun leven willen opbouwen maar weinig netwerk hebben om op terug te vallen. Voor deze jongeren kan het huren van Kamers met Aandacht écht het verschil betekenen om met een beetje steun in de rug daadwerkelijk hun leven op te kunnen bouwen”.

Kamers met Aandacht organiseert op 5 maart een online informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Aanmelden kan hier of via e-mail naar annelies@kamersmetaandacht.nl.