Twee verdachten van bendegeweld in (Oost-)Groningen langer vast

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De 16-jarige jongen uit Zaandam en de 18-jarige man uit Amsterdam die dinsdag werden aangehouden in het onderzoek naar een reeks geweldsincidenten in Oost-Groningen, blijven veertien dagen achter de tralies.

Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland vrijdagmiddag bevolen. De twee verdachten zitten beiden in beperkingen.

Eerder al zijn acht aanhoudingen verricht in de onderzoeken naar explosies, waarvan er twee plaatsvonden in de Herestraat in Groningen. Bij de explosie in de Herestraat die op 12 september tegen middernacht plaatsvond, vielen geen gewonden. Wel moesten enkele huizen uit voorzorg een tijd ontruimd worden. De zaken in Groningen en Winschoten houden waarschijnlijk verband met elkaar en volgens de politie gaat het om een conflict in het criminele circuit.

Mensen met tips en nog ongedeelde camerabeelden rond de explosies in Winschoten, Groningen of Oude Pekela, kunnen bellen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Bellen met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) is ook een optie.