Pamflet met eisen van boze boeren overhandigd voor provinciehuis (update)

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Een eenzame tractor stond vrijdagmiddag voor het provinciehuis in Stad. De tractor is van een vertegenwoordiger van de boze boeren, die op gesprek is bij gedeputeerde Henk Emmens. Dat gesprek resulteerde in de overhandiging van een pamflet voor de deur.

De tractor voor het provinciehuis in Stad tekent vooralsnog schraal af tegen de protesten elders. Zo stonden bij het provinciehuis in Assen zo’n dertig trekkers voor de deur. Ook het protest van donderdagavond in Stad was massaler. Toen trokken zo’n vijftien tractoren in een stoet richting het distributiecentrum van Aldi in Hoogkerk, om dat de ingang te blokkeren.

De boeren protesteren tegen verschillende vormen van landbouwbeleid, die onder andere vanuit de EU en de Nederlandse overheid worden opgedragen aan provincies voor de uitvoering. De boze boeren hebben donderdagavond pamflet met eisen aangeboden aan gedeputeerde Henk Emmens (BBB).

Emmens nodigde de boeren daarop uit voor een gesprek in het provinciehuis. Dat gesprek eindigde vrijdagmiddag met de overhandiging van het eisenpamflet op de stoep van het provinciehuis.