Opnieuw storing in Euvelgunnerbrug, lange files op zuidelijke ringweg (opgelost)

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via X (Twitter)

Na de passage van een groot schip aan het einde van dinsdagochtend raakten zowel de hoge als de lage Euvelgunnerbrug in storing. Dat zorgde voor lange files op de zuidelijke ringweg.

De brug ging, na de passage van het schip, niet meer dicht. Rijkswaterstaat stuurde snel een monteur naar de overspanning van het Winschoterdiep, maar kon niet voorkomen dat de slagbomen van de brug anderhalf uur open stonden. Eén van de voertuigen in de file was een ambulance (zo meldt RTV Noord) die onder sirene en zwaailicht onderweg was naar een ziekenhuis.

De Euvelgunnerbrug werd afgelopen zomer flink verbouwd, als onderdeel van de aanpak van de zuidelijke ringweg.  De kelder onder het viaduct is opnieuw ingericht, het nieuwe beweegbare deel van de brug is geplaatst over het Winschoterdiep en de apparatuur voor de brugbediening is vervangen.

Na de opening van de ‘nieuwe’ Euvelgunnerbrug sprong de overgang over het Winschoterdiep al vaker in storing. Twee weken terug werd daarom nog een weekend gewerkt aan de Euvelgunnerbrug. De softwareproblemen die de brug al vaker parten speelden, lijken nog steeds niet verholpen.