Uit Stad ontsnapte psychotische tbs’er (33) opgepakt in Tsjechië

nieuws
Foto via Politie

Mouloud M., de tbs’er die op 7 februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen, is terecht. De 33-jarige M. werd maandagochtend opgepakt in Tsjechië.

De Tsjechische politie hield M. aan tijdens een controle in de plaats Kadan, aldus het Openbaar Ministerie

De tbs’er, die was opgenomen in de Van Mesdagkliniek, ontsnapte op 7 februari tijdens een begeleid verlof in Groningen. De politie deed een week later een dringende oproep aan het publiek om mee te helpen bij de zoektocht naar M. Toen werden ook zijn naam en foto verspreid. Volgens de politie en het OM heeft Mezlay dringend medicatie nodig vanwege zijn psychotische gedrag.

De politie en het OM hebben nooit laten weten waarvoor M. tbs kreeg opgelegd. Het AD leek het wel te weten: M. zou een Duitse straf (tbs) uitzitten in Nederland voor een ‘zwaar misdrijf’. De in Groningen opgenomen tbs’er kreeg eerder straf voor zware mishandeling en doodsbedreigingen.

M. is nu nog in Tsjechië, maar het Nederlandse OM gaat om de uitlevering van de 33-jarige tbs’er vragen.