Knutselen, zagen en solderen tijdens een week vol activiteiten bij De Jonge Onderzoekers

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

De voorjaarsvakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd openstaan. Vanaf dinsdag 20 februari worden er tal van activiteiten aangeboden.

“Er kan met hout gewerkt worden, kinderen kunnen robots programmeren en er kan gesoldeerd worden bij elektronische projecten. Het is een kleine greep uit de activiteiten die aangeboden worden”, laat De Jonge Onderzoekers weten. “Kinderen mogen langs komen, mogen hun eigen plan trekken in wat ze willen gaan bouwen en realiseren, of kunnen één van de vrijwilligers vragen wat ze eventueel kunnen maken.” Op vrijwel alle dagen zijn de afdelingen hout, elektronica, 3D, metaal en papier & textiel geopend. Op een aantal dagen kunnen kinderen ook aan de slag met klei en mBots. Dit zijn robots die je zelf moet programmeren.

De Jonge Onderzoekers zijn geopend van dinsdag 20 februari tot en met zaterdag 24 februari, dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur. Meedoen kan vanaf 8 jaar. Een dagkaart kost 7 euro. Meer informatie vind je op de website.