Kevin van Veen gaat 5 maanden naar Kilmarnock in Schotland: “Triest verhaal voor alle partijen”

Spits van FC Groningen Kevin van Veen gaat 5 maanden naar Kilmarnock FC. Dat maakte directeur Wouter Gudde donderdagavond bekend.

De afgelopen dagen lag het vertrek al op de loer. Veel clubs toonden interesse, waaronder Vitesse, Charlton Athletic en clubs uit Turkije, Kazachstan, Saoedie-Arabië, Griekenland en de Italiaanse Serie B.

Maar Schotland is thuiskomen voor Van Veen. Daar ontmoette hij ook zijn vriendin, die in december beviel van hun eerste dochter.

Vorig jaar juli kwam Van Veen met grote verwachtingen van het Schotse Motherwell naar Groningen. Toch bleven de scores mager, met slechts vijf doelpunten.

Kilmarnock FC staat momenteel vierde in de Scottish Premiership. De Schotse club neemt het overgrote deel van de salariskosten van van Veen op zich.

Podcastmaker Thijs Faber kijkt terug op een moeilijk eerste seizoenshelft voor van Veen: “Het werd een triest verhaal voor beide partijen, na een wedstrijd of 10 besloot de trainer Kevin van Veen niet meer op te stellen. Dat is natuurlijk erg ongebruikelijk als je topaankoop bent in de zomer”.

Vanavond om 20:00 speelt FC Groningen uit tegen concurrent Dordrecht.