Extinction Rebellion wil acht bomen redden in Sterrebos

De gemeente heeft ingestemd met de kap van acht bomen van 50 jaar oud in het Sterrebos. Dat is onderdeel van de werkzaamheden aan het Zuiderplantsoen. Actiegroep Extinction Rebellion wil de bomen redden met een spandoek en een petitie.

De gemeente rooit de bomen aan de kant van de Waterloolaan vanwege de aanleg van een nieuw pad. Die loopt in het verlengde van de Sterrebosstraat, waardoor er een uitzichtspunt ontstaat naar de Martinitoren.

Extinction Rebellion vindt deze plannen, die horen bij de aanleg van het Zuiderplantsoen, ‘een aantasting van het kwetsbare en bijzondere ecosysteem’ van het Sterrebos. Dieren als vleermuizen, insecten, egels en vogels zouden voor de kap van de bomen moeten wijken.

De petitie is meer dan 350 keer ondertekend.