Mensen gered uit brandend pand in Papengang (update)

In een pand aan de Papengang is woensdag rond 8.30 uur brand uitgebroken. De brandweer heeft acht mensen uit het gebouw gered. Het vuur is inmiddels onder controle.

De brandweer was in groten getale aanwezig en heeft de bewoners met een hoogwerker kunnen bevrijden. Het vuur ontstond op de eerste verdieping. Het pand, met zo’n vijftien studentenkamers, stond vol rook. De ramen van slaapkamers werden ingeslagen om de mensen te redden. Een van hen is vanwege het inhaleren van rook naar het ziekenhuis overgebracht.

De hele omgeving werd afgezet door de politie: van de Oosterstraat tot aan de Poelestraat. Voor het bluswerk heeft de brandweer water uit de diepen gepompt. De bestrijding was lastig, omdat het om een smal straatje gaat.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De schade aan het pand is groot.