Amateurvoetbal: Winst Helpman, geen winnaar in stadsderby

sport
Foto Andor Heij. SC Stadspark - Forward.

In de tweede klasse I van het zondagvoetbal won Helpman. De derby tussen Forward en Stadspark kende geen winnaar. In 3B won Groninger Boys.

2I

Helpman liep drie punten in op koploper Roden dat verloor. Helpman won met 1-0 van Valthermond door een doelpunt van Mohammed Bellghroub, die in de openingsfase van dichtbij raak tikte. Beide ploegen kregen voor de pauze nog enkele behoorlijke kansen. Na rust zocht Valthermond de gelijkmaker. Met wat kunst en vliegwerk en hulp van de lat bleef Helpman overeind. Helpman staat tweede op zes punten van Roden.

De derby tussen Forward en Stadspark op sportpark Zernike eindigde zoals het begon: 0-0. Het was een matige wedstrijd met weinig echte kansen. Forward is tiende en Stadspark elfde.

3B

Groninger Boys won een klasse lager thuis met 3-0 van hekkensluiter Veelerveen. Earl Perre scoorde twee keer, Lorenzo Westhiner één keer. Groninger Boys staat tweede, maar heeft een straatlengte achterstand op koploper Peize.

Engelbert verloor in eigen huis met 5-1 van Muntendam. Engelbert blijft voorlaatste.

5C

In 5C won koploper Groen Geel (zondag) met 9-0 van Veelerveen. Robert Heerspink scoorde vijf keer. De voorsprong op Bellingwolde, dat gelijk speelde, groeide naar acht punten.