Donderdag opklaringen met in de avond opnieuw (winterse) neerslag, na zaterdag warmer met flinke wind

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Tot en met zaterdag blijft het fris en laat de zon zich met enige regelmaat zien. Wel is er donderdag en vrijdag nog kans op een (winterse) bui, die vanaf donderdagavond tot en met vrijdagochtend voor gladheid kan zorgen. Na zaterdag wordt het warmer en begint de temperatuur weer de dubbele cijfers in te gaan.

Volgens weerman Johan Kamphuis zijn er donderdag verder flinke opklaringen, afgewisseld door enkele wolkenvelden en wat sneeuwbuitjes: “Het wordt 3 of 4 graden bij een zwakke of matige wind uit het noordwesten. Komende nacht zijn er eerst opklaringen, later neemt de bewolking toe gevolgd door lichte sneeuw, regen en ijzel.”

Na een nacht met temperaturen onder het vriespunt is er vrijdagochtend eerst kans op lichte winterse neerslag. Kamphuis: “Verder is er geregeld zon en blijft het de rest van de dag droog. Het wordt 5 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. In de nacht minima rond het vriespunt. Zaterdag is het droog en ook dan waait het stevig uit het westen tot zuidwesten. Er is geregeld zon en het wordt 5 graden.”

Kamphuis stelt dat het na zaterdag waarschijnlijk warmer wordt: “Zondag wordt het met 8 tot 10 graden een stuk zachter. Begin volgende week is het erg zacht bij 10 tot 12 graden en blijft het flink waaien. Naast wat zon vallen er enkele buien.”