Verdachten steekpartij op hulpverleenster (26) uit Stad deze en volgende week voor de rechter

nieuws
Foto: Tom Veenstra

Twee jongens van 17 en 20 jaar staan deze week voor de rechtbank in Assen, omdat ze verdacht worden van een dodelijke steekpartij in Emmen. Daarbij kwam een 26-jarige hulpverleenster uit Stad om het leven. Volgende week staat nog een man terecht, die wordt verdacht van het uitlokken van de steekpartij.

Dat meldt RTV Noord maandagochtend.

De zitting begint maandag met de behandeling van de zaak tegen de inmiddels 17-jarige verdachte uit Ruinerwold. Deze zaak is, vanwege de minderjarigheid van de verdachte, niet openbaar. Donderdag is het de beurt aan de twintigjarige verdachte, die ook wordt verdacht van een zedenmisdrijf. Deze zaak wordt woensdag inhoudelijk behandeld.

Volgende week maandag en dinsdag staat de 20-jarige vermeende ‘uitlokker’ van de steekpartij uit Emmen voor de rechter. Hij zou leiding hebben gegeven aan de jeugdbende waar het drietal onderdeel van zou uitmaken. De twee hoofdverdachten in de zaak stellen dat ook een twintigjarige Stadjer opdracht zou hebben gegeven voor een overval op een tankstation in Emmen.

Die overval mislukte. Omdat de jongens bang waren om zonder geld terug te komen, besloten ze een geldkistje te stelen in de jeugdinstelling waar de hulpverleenster werkte. De jongste verdachte woonde in de instelling. Deze tweede overval zou uit de hand zijn gelopen, toen er werd ingestoken op de hulpverleenster uit Groningen. Hulpverlening mocht niet meer baten en de 26-jarige vrouw overleed ter plaatse. De twee jongste verdachten wijzen naar elkaar als het gaat om wie de fatale messteken heeft toegebracht.