Veel schade aan onderhoudspaden Hunze en Aa’s door geulen voor afwatering

nieuws
Foto via Waterschap Hunze en Aa's

Op heel veel plekken hebben boeren en andere landeigenaren tijdens de afgelopen periode geulen gegraven om water af te voeren. Dat heeft volgens Waterschap Hunze en Aa’s voor veel schade gezorgd aan onderhoudspaden en taluds.

Volgens Hunze en Aa’s, het waterschap wat het (zuid)oostelijke deel van onze gemeente beheert, hebben landeigenaren niet altijd een buis geplaatst waar de onderhoudspaden zijn doorgraven. Daardoor is veel schade ontstaan, aldus Hunze en Aa’s.

“Onze medewerkers zijn inmiddels begonnen met het herstelwerk aan de watergangen”, laat Hunze en Aa’s vrijdagmiddag weten. “Ze worden daarin belemmerd door enorme doorgravingen vanaf de aanliggende percelen. Op meerdere plekken ligt daarbij een grote hoeveelheid grond in de watergangen dat is meegespoeld vanaf de percelen.”

Het waterschap roept landeigenaren op de doorgravingen zo snel mogelijk te herstellen en het meegespoelde zand uit de watergang te verwijderen. “Het is van belang dat bovenstaande spoedig gebeurt. Alleen op deze manier kunnen wij komend voorjaar weer een goede wateraan- en afvoer garanderen.”