Studentenkoor Gica vertolkt de dag op concert in De Fontein

nieuws
Foto: Peter Paar via Pixabay

In De Fontein aan de Eikenlaan brengt studentenkoor Gica zaterdagavond de concertreeks ‘Een etmaal’ ten gehore. Het publiek gaat meegenomen worden op een reis door de tijd, maar ook op een reis door Europa.

De concertreeks bestaat uit twee concerten waarbij het koor vrijdagavond in Oosterwolde was te vinden. “Tijdens het concert willen we laten horen hoe de verschillende delen van de dag klinken”, laat het koor weten. “We gaan verklanken hoe de klok rond gaat. Van de dageraad en de stralende middagzon tot het avondrood en de nacht. Het concert zal niet alleen een reis door de tijd zijn, maar ook een reis door verschillende cultuurlandschappen van Duitse, Franse en Britse koormuziek.”

Op het programma staan onder andere werken van Brahms en Mendelssohn die het ochtendgloren aan zullen kondigen. Chansons van Lassus en Certon laten het geluid van de middag horen en Dowland en Vaughan William bezingen de sluier van de nacht. Het concert in De Fontein begint zaterdagavond om 20.15 uur. Meer informatie over de toegangskaartjes vind je op deze pagina.

Gica geeft per collegejaar twee concertreeksen. De concerten bevatten voornamelijk klassieke werken die al dan niet onder instrumentale begeleiding uitgevoerd worden. Bij het vorige concert stond een ‘Rondje om de Oostzee’ centraal.