Noordlaren loopt eerste marathon op natuurijs mis, baan gaat wel open voor leden (update)

nieuws
Foto: Sander Bolhuis voor 112 Groningen

De kans om de eerste marathon op natuurijs te organiseren gaat dit jaar aan Noordlaren voorbij. De ijsvereniging in Winterswijk mag de wedstrijd dinsdagavond organiseren. De baan lag er al wel goed genoeg bij om dinsdagmiddag open te kunnen voor leden.

De ijsvereniging van Winterswijk maakte dinsdagmiddag bekend dat de eerste marathon op natuurijs dinsdagavond wordt verreden in de Gelderse plaats. Ook Haaksbergen leek goede kans te maken, maar de KNSB koos toch voor Winterswijk.

‘Tweede of derde marathon zou ook mooi zijn’

Jan Geert Veldman van ijsvereniging De Hondsrug was dinsdagochtend nog wel goed gestemd. “Wat we vannacht aangebracht hebben was minimaal, de vorst viel een beetje tegen”, vertelt Veldman op de website van de KNSB. “We blijven desondanks optimistisch, het kan bij ons heel snel veranderen en het mooist zou zijn als meerdere dagen op rij een marathon georganiseerd kan worden. De eerste wedstrijd is voor de eer heel mooi, maar met de tweede of derde zouden wij ook blij zijn.”

Ijsbaan wel open voor leden

De ijsbaan in Noordlaren ging dinsdagmiddag wel open voor leden van de ijsvereniging en mensen uit het dorp, vervolgt Veldman: “Voorop staat dat de leden kunnen schaatsen, dan zijn zij ook blij en kunnen we het ijs met een nieuw laagje water nog veel beter maken.”