Rutte gaat nacht slapen in wisselwoning Ten Boer

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Demissionair minister-president Rutte brengt woensdag een werkbezoek aan de provincie Groningen. Het bezoek staat in het teken van de voortgang van de versterkingsoperatie en schadeafhandeling in het aardbevingsgebied. De vertrekkend premier brengt onder meer een bezoek aan Ten Boer, waar hij een nacht slaapt in een wisselwoning.

Het bezoek van Rutte begint in Appingedam, waar de minister-president in gesprek gaat steunpuntmedewerkers en bestuurders van het Instituut Mijnbouwschade Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen. Ook praat Rutte hier met medewerkers van de Commissie Bijzondere Situaties en het Interventieteam Vastgelopen Situaties.

Daarna vertrekt Rutte naar Garrelsweer, waar hij het dorpsteam en de voorzitter van het Actieteam Aardbevingen Garrelsweer bezoekt.

Nachtje slapen in wisselwoning Ten Boer

Rutte sluit zijn bezoek aan Groningen af met een overnachting in een wisselwoning in In Ten Boer. Voorafgaand wordt de minister-president bijgepraat door bewoners van wisselwoningen uit de regio over hun ervaringen tijdens de versterking of nieuwbouw van hun woning.