Politie vat jonge dealers in de kraag in binnenstad (update)

nieuws
Foto: Politie Groningen-Centrum via Instagram

Agenten hebben vrijdagnacht een man (19) en een minderjarige jongen (16) in de binnenstad van Groningen aangehouden op verdenking van drugshandel.

Volgens teamchef Gerard de Jonge van het politieteam Groningen-Centrum werden de (jonge)mannen rond 04.20 uur aangehouden in een steegje langs de Peperstraat. De jongste van het stel, een zestienjarige jongen uit Groningen, probeerde nog te vluchten. Maar de vermeende dealer werd in de buurt alsnog in de kraag gevat.

De politie kwam het tweetal op het spoor, nadat via het cameratoezicht in de binnenstad een overdracht werd gezien van een pakketje tussen de twee tieners. De jongere verdachte overhandigde de agenten die hem arresteerden na zijn vluchtpoging een zak vol met verschillende verdovende middelen. Ook de andere verdachte had verschillende soorten drugs bij zich. Zo vonden agenten in de kleding van de verdachten meerdere gripzakjes en ponypacks met cocaïne en xtc-pillen. Ook namen de agenten een flink contant geldbedrag (315 euro) in beslag.

De twee verdachten werden overgebracht naar het cellencomplex van de politie aan de Hooghoudtstraat, waar ze zaterdag verhoord zullen worden.