Inwoners van Groningen kochten vorig jaar 681 nieuwe auto’s

nieuws

Automobilisten in Groningen hebben afgelopen jaar 681 keer een nieuwe auto gekocht. De verkoop gaat hier minder hard dan gemiddeld in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging.

Particulieren in Groningen bezitten nu samen 76.761 auto’s. Vorig jaar werden hier in totaal 5.615 nieuwe auto’s geregistreerd. Daar zitten ook zakelijke voertuigen tussen, zoals leaseauto’s en wagens van ondernemers.

De hoogste verkoopcijfers liggen buiten de grote steden; buiten de Randstad hebben mensen het vaakst een eigen auto. Ook in de gemeente Groningen ligt het aantal mensen met een eigen auto lager dan het gemiddelde in de provincie Groningen.

Landelijk was er vorig jaar sprake van een recordgroei van het aantal auto’s. Het gaat om bijna 75.000 auto’s voor particulieren, en rond de 300.000 zakelijk verkochte auto’s. Twee op de drie verkochte personenwagens is tegenwoordig (deels) elektrisch.