Eva uit Stad wil kerstversiering redden van prullenbak: ‘Gooi het niet weg, doneer aan onze kerstkringloopwinkel’

nieuws
Foto: Iremans via Pixabay

Stadjer Eva Bosgraaf wil in november een kerstkringloopwinkel gaan beginnen in Groningen. Maar om dat voor elkaar te krijgen, vraagt de initiatiefneemster van de pop-up winkel nu al aan Stadjers om kerstballen en andere versiering te doneren.

Bosgraaf is de actie, naar eigen zeggen, gestart uit frustratie: “We willen een positieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd de feestvreugde vergroten. Door kerstversiering een tweede leven te geven, creëren we samen een duurzame kerstsfeer.”

Waar de winkel gaat komen, kan Bosgraaf nog niet vertellen. De opening van de speciale ‘pop-up’ kerstkringloop staat met potlood in november op de agenda. Om de winkel te kunnen vullen, vraagt Bosgraaf nu alvast aan Stadjers om ongebruikte kerstdecoraties niet weg te gooien, maar te doneren aan Kerstkringloop Groningen.

“De inzameling is nu al ingezet, omdat de kerstkringloop wil voorkomen dat kerstballen in de prullenbak eindigen. De inzamelactie loopt de hele maand januari en Groningers, zowel uit Stad als uit het Ommeland, kunnen hun kerstballen aanmelden via kerstkringloop@hotmail.com. De spullen worden dan, op een milieuvriendelijke manier, aan huis opgehaald.”