Elin en Noah de populairste kindernamen in Groningen

nieuws

De populairste kindernamen van 2023 in de provincie Groningen zijn Elin en Noah. Dat blijkt uit informatie van de Sociale Verzekeringsbank.

In heel Nederland zijn de namen Julia en Noah het meest populair. De naam Noah werd afgelopen jaar 888 keer gegeven. Noah is alweer voor het vijfde jaar op rij de meest gegeven naam. De naam Julia bij meisjes werd vorig jaar 681 keer gegeven.

Dit jaar zijn voor de tweede keer ook de meest genderneutrale kindernamen gepresenteerd. Het gaat om namen die niet aan een bepaald geslacht gebonden zijn. Die lijst wordt aangevoerd door de naam Riley (84 meisjes en 82 jongens). Op de tweede plaats staat Sky (16 meisjes en 17 jongens), gevolgd door Jonne (15 meisjes en 16 jongens).

Honderd jaar geleden waren in Groningen voornamen als Tammo, Luppo, Fokko, Popko, Zwaan, Grietje en Trui populair. De top vijf bij de jongens ziet er nu als volgt uit: Noah, Daan, Lucas, Levi en Thijs. Bij de meisjes: Elin, Julia, Nora, Tess en Lieke.

De landelijke top vijf bij de jongens is: Noah, Luca, Lucas, Liam en Levi. Bij de meisjes: Julia, Olivia, Mila, Emma en Sophie.