Eerbetoon aan Beno Hofman: herhalingen van ‘De Stadswandeling’ op OOG TV

nieuws

Op 28 december 2023 overleed Beno Hofman, stadshistoricus, programmamaker en presentator van onder meer het bekende OOG-programma ‘Beno’s Stad’. Als eerbetoon aan zijn nalatenschap en passie voor de stad Groningen wordt een selectie van de bijna 70 afleveringen van ‘De Stadswandeling’ opnieuw uitgezonden op OOG TV.

Vanaf 2020 tot 2022 maakte Beno Hofman, samen met mede-presentator Mirre van de Klok en cameraman Wouter Holsappel, ‘De Stadswandeling’. Het bleek een populair programma, dat zich richt op het verkennen van verschillende delen van de stad Groningen. Gepresenteerd door Beno Hofman en Mirre van de Klok biedt het programma een interessante blik op de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad.

Elke aflevering neemt de kijkers mee naar een andere locatie in Stad zowel bekend als minder bekend, waarbij de presentatoren vertellen over de geschiedenis van dat stukje Groningen. Zo hopen ze dat de kijkers door hun verhalen de stad ook op een andere manier kunnen ervaren.

De herhalingen van ‘De Stadswandeling’ op OOG TV zijn vanaf vrijdag 19 januari wekelijks bij OOG te zien.