Bloemstyliste Franka Roenhorst uit Stad wint NK bloemsierkunst

De Groningse Franka Roenhorst behaalde afgelopen maandag, na een spannende strijd, de hoogste score op het NK Floral Art in Gorinchem. Naast de titel voor ’s lands beste bloemsierkunstenaar won Roenhorst ook een plek op de World Cup Floral Art, die volgend jaar augustus plaatsvindt in Den Haag.

Tijdens het NK, dat afgelopen zondag en maandag plaatsvond, kregen de finalisten zes opdrachten voorgeschoteld. Twee mochten ze thuis voorbereiden, de andere vier opdrachten kregen ze ter plekke uitgereikt. De opdrachten varieerden van bruidswerk tot het maken van een boeket, en van een steekschuimarrangement tot werkstukken die thuis mochten worden voorbereid. Roenhorst, onder meer werkzaam bij Bloemstylist Hans Zijlstra aan de Eeldersingel, ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.

“Het is een droom die uitkomt”, vertelt Roenhorst op de website van de Nederlandse bloemistenvereniging. Op Instagram vertelt Roenhorst zelf over haar winst: “Wat een geweldige paar dagen heb ik gehad op het Nederlands Kampioenschap. Ook met veel zenuwen. Maar al het harde werken wordt eindelijk beloond met de meest geweldige en mooie eerste prijs.”