Zwaardere straf voor veroorzaker ernstig ongeval bij scootermeeting

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een 21-jarige inwoner van Drachten krijgt van de rechtbank in Groningen een zwaardere straf dan het OM had geëist. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De man is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, voor het veroorzaken van een frontale botsing tijdens een scootermeeting op de Aalborgweg, vorig jaar juni. Hij reed aan de linkerzijde van de weg en knalde met hoge snelheid op de scooter van een 16-jarige jongen. Die raakte daarbij zwaargewond.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van 5 maanden. De rechtbank kwam tot een hogere straf omdat hij roekeloos reed. De Drachtster is bovendien drie jaar lang zijn rijbewijs kwijt. Hij krijgt ook nog een geldboete van 500 euro.

De rechter rekende de verdachte ook aan dat hij er meteen na het ongeval vandoor ging, dat hij geen rijbewijs bezat en bovendien onverzekerd reed. Op de kentekenplaat van zijn scooter stond de tekst: ‘pak me dan’.