Zoektocht naar vermiste Thomas gaat verder, onder meer met flyeractie

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De zoektocht naar de vermiste Thomas van Zeewijk Vink gaat dinsdag de vierde dag in. Vrijwilligers van SAR Nederland en brandweerlieden zoeken opnieuw de diepen, grachten en vijvers af. Daarnaast wordt er geflyerd in het zoekgebied.

In de omgeving waar Van Zeewijk Vink voor het laatst is gezien wordt vandaag geflyerd door de politie en tientallen vrienden van de vermiste 25-jarige man. Naast SAR Nederland zoekt de reddingsbrigade dinsdag ook op het water naar de vermiste Thomas. De reddingsbrigade zocht onder andere bij de Oostersluis en het stuk tussen de Oostersluis en de Korrewegbrug bij de Gerrit Krolbrug.

Ook in de Diepenring werd weer gezocht naar sporen van de vermiste Stadjer. In de middag werd ook aan de Gorechtkade gezocht, onder meer met een onderwaterdrone.

Zaterdagnacht om 1.30 uur werd Van Zeewijk Vink voor het laatst gezien bij het UMCG en het Stadsstrand. Thomas heeft kort en donkerblond haar en grijs-blauwe ogen. Op het moment dat Thomas vermist raakte, droeg hij mogelijk donkere kleding en witte Reebok-schoenen. Het lijkt erop dat hij geen jas bij zich had.

De politie heeft de afgelopen dagen meerdere tips binnengekregen over de vermissing van Thomas. Tips en camerabeelden zijn nog steeds welkom vanuit het uitgebreide zoekgebied: de omgeving van de Kattenhage, de Oosterhamrikkade, het Oosterhamrikkanaal en de Eerste Hunzestraat. Deze informatie moeten duidelijk maken wat de route van Thomas is geweest vanaf het moment dat hij is gezien aan de Kattenhage en de uren daarna.

Heb jij Thomas gezien, weet je waar hij is of heb je camerabeelden waar hij op staat, neem dan contact op met de politie. Dat kan via de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Bellen met de politie kan ook via 0900-8844.