Tot en met vrijdag zaterdagdienstregeling met extra nachtbussen vanaf Groningen, tijdens jaarwisseling ligt ov plat

nieuws
Foto: Rob Dammers

Wie de komende dagen in onze gemeente met de bus of de trein wil, doet er goed aan om van te voren een reisplanner te checken. Zowel bij busvervoerder Qbuzz als bij treinvervoerders Arriva en de NS gooit de aanstaande jaarwisseling de dienstregelingen enigszins om.

Qbuzz rijdt vanaf vandaag (woensdag) tot en met vrijdag volgens de zaterdagdienstregeling, aangevuld met een aantal extra ritten op bepaalde buslijnen tijdens de spits.

Daarnaast rijden er tussen Kerst en oudjaar extra nachtbussen vanuit Groningen naar Assen, Leek, Delfzijl en Gieten. De extra nachtbussen rijden volgens dezelfde vertrektijden als in de zaterdagnacht. De bussen worden ingezet in de nachten van woensdag op donderdag, donderdag op vrijdag en vrijdag op zaterdag.

Vanaf 20.00 uur geen nieuwe trein- en busritten op oudejaarsavond

Arriva rijdt tot aan de jaarwisseling volgens haar normale dienstregeling. Maar op oudejaarsdag komt daar, net als bij Qbuzz, om 20.00 uur een einde aan. Bussen en treinen beginnen dan geen nieuwe ritten meer vanuit de stad Groningen. De andere kant op worden er nog wel nieuwe ritten uitgevoerd en de ritten die al zijn begonnen worden afgemaakt.

Eenzelfde plannen op oudejaarsavond geldt bij de NS. Er rijden geen treinen meer na 20.00 uur en de treindienst wordt op nieuwjaarsdag vanaf 10.00 uur weer opgestart.

Pas op nieuwjaarsdag wordt de dienstregeling hervat. Voor zowel de bussen van Qbuzz als de treinen van Arriva betekent de eerste dag van het jaar dat er een zondagsdiensregeling wordt uitgevoerd. Op 2 januari vervolgt Arriva het gebruikelijke treinschema. Qbuzz blijft de rest van volgende week rijen volgens de ‘kleine vakantiedienstregeling’.