Tientallen studenten slepen DUO voor de rechter om stijging rente op studieschulden terug te draaien

nieuws
Foto: Richard Broekhuijzen via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

Een groep van tientallen studenten dagvaart de Dienst Uitvoering Onderwijs, met hulp van een juridisch adviesbureau Legal Advice Wanted.

De studenten doen dit, omdat ze vinden dat de hogere rente op de studieschuld komend jaar laat zien dat DUO zijn zorgplicht heeft geschonden, omdat het onvoldoende informatie zou hebben verstrekt en gewaarschuwd voor de risico’s aan studieleningen. De studenten hopen hiermee de rentestijging terug te draaien.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb), ASVA Studentenvakbond en anderen steunen het initiatief, zo stelt Legal Advice Wanted. De Stichting Beheer Studieschuld is een crowdfundingsactie gestart om de rechtszaak te kunnen voeren. De studenten hopen 150.000 euro op te halen om alle kosten rond de rechtszaak te kunnen betalen.