’s Werelds grootste kerstbal gaat woensdag voor het laatst aan; lampjes op DOT zijn oud en vervanging is te duur

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Komende woensdag worden de zesduizend led-lampjes op het gebouw van DOT aan de Vrydemalaan voor de laatste keer ontstoken. Volgend jaar is ’s werelds grootste kerstbal niet meer te zien tijdens de winterperiode, omdat de lampjes oud zijn en het te duur is om ze te herstellen.

“De lampjes, welke traditioneel sinds 2017 worden ontstoken zijn dit jaar voor het laatst te zien vanwege ouderdom”, laat DOT maandagochtend weten. “Herstel of vervanging is helaas te kostbaar gebleken.”

Volgend jaar komt er volgens DOT een andere publiekstrekker bij het gebouw. Maar op wat dat gaat zijn wil de organisatie nog een tijdje broeden. DOT vraagt Stadjers daarom met ideeën te komen voor een alternatief.

Woensdagavond om 19.45 uur worden de lampjes op DOT voor de laatste keer ontstoken, onder begeleiding van live-muziek en hapjes en drankjes.

De lampjes gaan in het weekend na ESNS (vanaf maandag 22 januari) definitief voor het laatst uit.