Ontwikkelplein in Forum biedt steun bij versterking eigen veerkracht

nieuws
Foto Andor Heij. Forum Groningen

Forum Groningen houdt op donderdag 11 januari een Ontwikkelplein. Dat is een startpunt voor ontmoeting, informatie en advies, maar ook voor praktische hulp om zelf  aan de slag te gaan. Het thema van die dag is: veerkracht.

Iedereen wil graag gezond zijn en zich gelukkig voelen, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Verdriet en tegenslagen horen bij het leven. Veerkracht is het vermogen om positief te herstellen van stress en tegenslagen. Het Ontwikkelplein laat bezoekers ervaren hoe zij zowel lichamelijk als geestelijk veerkrachtiger worden. Deelnemende partijen staan stil bij positieve gezondheid, met slimme tips om de uitdagingen van het leven aan te gaan op een positieve manier.

Vaste samenwerkingspartners als Humanitas, WIJ Groningen, SeniorWeb, WIJS en de Taalhuizen zijn van de partij. Daarnaast zijn deze editie ook HANNN, De Zonnebloem, BreinBieb, Zorgbelang Groningen, Stichting Present, het Leger des Heils, Link050, het trainingscentrum van de gemeente Groningen, GGD Groningen en Kansrijk Groningen aangehaakt bij het Ontwikkelplein.

Deze partners bieden op een laagdrempelige manier hulp en ondersteuning, met de bibliotheek als vertrekpunt. Inwoners kunnen er terecht voor betrouwbare informatie, persoonlijk advies, praktische hulp of ondersteuning bij leren en ontwikkelen.

Lid zijn van de Forum Bibliotheek is niet nodig. De toegang, de hulp en de ondersteuning zijn gratis.