Minderjarige jongen aangehouden voor steekpartij op Gedempte Zuiderdiep

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De politie heeft dinsdag een minderjarige jongen uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij een steekpartij op het Gedempte Zuiderdiep. Bij deze steekpartij, die op 2 april plaatsvond, werd een minderjarige jongen in zijn been gestoken.

Bij de steekpartij, die op zondag 2 april rond 18.30 uur plaatsvond tegenover een horecagelegenheid aan het Gedempte Zuiderdiep, werd een minderjarige jongen uit de gemeente Midden-Groningen in zijn been gestoken. Het slachtoffer probeerde na het incident eerst zelf (met hulp van een vriend) bij een ziekenhuis te komen, maar werd daarna alsnog door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De verdachte werd gefilmd na het steekincident, terwijl hij wegfietste op een zwarte damesfiets met een bagagerek voorop. De politie publiceerde eind mei herkenbare beelden van de jongen, in de hoop dat iemand hem herkende. De verdachte had daarvoor een week de tijd gekregen om zichzelf te melden.