Martini Ziekenhuis en UMCG sluiten met alle zorgverzekeraars contract af voor 2024 (update)

nieuws

Het Martini Ziekenhuis en het UMCG hebben met alle zorgverzekeraars een contract voor komend jaar afgesloten.

Volgens de twee ziekenhuizen worden de laatste overeenkomsten deze week afgerond. “Ook dit jaar waren de onderhandelingen met de zorgverzekeraars stevig”, vertelt Ton Tiebosch, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis. “Het is dan ook fijn dat we met alle zorgverzekeraars passende afspraken hebben kunnen maken voor 2024. Het is voor verzekerden in onze regio goed nieuws te weten dat ze zo nodig in het Martini Ziekenhuis terechtkunnen voor goede ziekenhuiszorg.”

Martini denkt dat verzekeringspot nu vol genoeg is

Het Martini Ziekenhuis maakte halverwege oktober bekend dat verzekerden van Zilveren Kruis en ASR tot het einde van dit jaar nieuwe reguliere afspraken meer kunnen inplannen. De reden: de pot voor vergoedingen voor behandelingen in het ziekenhuis van de verzekeraars is leeg.

De verzekeraars en het ziekenhuis verwachten dat voor komend jaar voldoende zorg is ingekocht om verzekerden het hele jaar te kunnen inplannen. Marieke van Kralingen, directeur Klant & Markt bij het Martini Ziekenhuis: ”Natuurlijk is dit een inschatting, want we weten nog niet hoeveel mensen voor welke zorgverzekeraar gaan kiezen en welke zorg zij nodig hebben. (…) Ook als de budgetten onverhoopt worden overschreden, moet in gezamenlijkheid een oplossing worden gezocht.”