AFGELOPEN | FC Groningen wint met 2-1 van Jong FC Utrecht

FC Groningen neemt het vanavond in eigen huis op tegen Jong FC Utrecht. Eerder dit seizoen verloor de FC met 0-1 van de jonge Utrechters. Inmiddels is er een hoop veranderd sinds die wedstrijd en betreed de Trots van het Noorden met een compleet vernieuwde basiself het veld in de Euroborg.

83′ Fofin Turay en Kian Slor betreden het veld voor Luciano Valente en Thom van Bergen.

83′ Nadat de keeper de bal loslaat, schiet Schreuders de bal in het doel. De scheidsrechter keurt het doelpunt af. Het blijft 2-1.

75′ Een rolballetje op het doel van Jurjus laat de Euroborg even schrikken, maar de bal rolt naast.

71′ Postema maakt 2-1!!! Na een uitstekende aanval van de Groen-Witten, steekt van bergen Postema weg. De aanvaller schiet de bal feiloos in het doel om de FC weer op voorsprong te brengen.

61′ Duarte doet het weer! De FC verdient een vrijetrap aan de linkerrand van de zestienmeter. Vakkundig schiet Duarte de bal in de rechterbovenhoek van het Utrechtse doel. 1-1!

59′ FC Groningen gaat wisselen. Tika de Jonge en Nick Bakker komen in het veld voor Pelupessy en Määtä.

56′ Pelupessy schiet naast vanaf buiten de zestien.

52′ Corner voor de Groen-Witten. Valente kopt naast.

51′ Jong FC Utrecht is lange tijd aanwezig in het zestienmetergebied van de FC. De Utrechters kunnen niet op doel schieten.

46′ Er wordt afgetrapt voor de tweede helft

Het is rust. FC Groningen gaat met een onnodige achterstand rusten in de Euroborg.

30′ Goal voor Jong FC Utrecht. Marvin Peersman verliest de bal rond de middenlijn. Uiteindelijk schiet Jesse van de Haar de bal in het Groningse doel. Het eerste schot op doel van de Utrechters  zorgt voor de 0-1.

36′ Corner voor de FC. Marco Rente kopt naast.

35′ Wat een kans! Thom van Bergen heeft dé kans van de wedstrijd tot nu op zijn schoen. Met een dribbel weet hij voor het doel te komen, maar hij schiet de bal hard naast.

30′ Yannick Leliendal schopt Duarte onderuit rond de middenlijn. Geel voor de Utrechter.

29′ Ook Joey Pelupessy probeert het van afstand, maar de keeper stopt gemakkelijk.

27′ Duarte probeert het van afstand. De bal vliegt over.

21′ En nog een kans! Een goede voorzet van Luciano Valente komt bij Postema terecht. De aanvaller kopt net over.

20′ Laros Duarte kapt uitstekend de Utrechtse verdediger uit en kan op doel schieten. De bal gaat net naast …

18′ Isak Määtä slingert de bal vanaf de zijlijn voor het doel. Van Bergen kan koppen, maar wederom vangt de Utrechtse keeper gemakkelijk

12′ Thom van Bergen krijgt de bal in de zestien. De aanvaller schiet de bal over.

11′ Romano Postema schiet op doel, maar de bal vliegt naast.

10′ De eerste minuten van de wedstrijd tikken weg zonder veel actie op het veld. Beide ploegen zijn afwachtend in de opbouw en creëeren geen gevaar voor elkaar.

7′ Het eerste schot op doel komt van Laros Duarte. Keeper Raatsie vangt de matige inzet.

1′ Jong FC Utrecht trapt af. De laatste wedstrijd van de FC in 2023 is van start!

Opstelling FC Groningen: Jurjus; Bacuna, Määttä, Peersman, Rente; Schreuders, Duarte, Pelupessy, Valente; Van Bergen, Postema.

Opstelling Jong FC Utrecht: Raatsie; van Hees, Kooy, Held, Yah, Akkerman, Leliendal, van de Haar, van der Wegen, Blake, Mukeh.