Lichtjeswandeling Schilderswijk voor meer verdraagzaamheid

nieuws
Foto: flickr.com/people/judy-van-der-velden/

WIJ Groningen organiseert op woensdag 20 december een lichtjeswandeling voor inwoners van de Schilderswijk. Het doel is om wijkbewoners, lokale middenstanders en maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden.

‘Met de wandeling willen we uiteindelijk bereiken dat er meer verdraagzaamheid ontstaat tussen bijvoorbeeld studenten en inwoners’, zeggen de initiatiefnemers Heidi Guchelaar en Dorien Jellema van WIJ Groningen. ‘We vergroten hiermee de leefbaarheid in de wijk. Denk daarbij aan het tegengaan van eenzaamheid, het versterken van de sociale cohesie, kennismaking en ontmoeting.’

De route is 2.5 kilometer lang en wordt aangegeven door feestelijk versierde lichtjes, gemaakt door de kinderen van de dagverblijven in de Schilderswijk.