KNMI waarschuwt voor gladheid op zaterdagavond en sneeuw op zondag

nieuws
Foto: Erick Bakker

Weggebruikers moeten zaterdag rekening houden met gladheid en op zondag met sneeuwval. Voor de provincie Groningen geldt een ‘code geel’.

De waarschuwing geldt zaterdagavond vanaf 20.00 uur. “In de loop van de avond kan het glad worden door sneeuw en bevriezing van natte weggedeelten”, meldt het KNMI. “Zondagmiddag gaat het vanuit het zuidwesten uit enige tijd sneeuwen, en kan er een sneeuwdek ontstaan van één tot drie centimeter. De sneeuw trekt zondagavond noordoostwaarts over het land. Hierdoor kan er opnieuw gladheid optreden. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de gladheid.”

De waarschuwing geldt tot maandagochtend 06.00 uur. Behalve voor Groningen geldt ‘code geel’ ook voor Friesland, het Wadden- en IJsselmeergebied, Flevoland, Noord- en Zuid-Holland en Zeeland.