Kinderen De Petteflet maken krant vol goed nieuws voor Sint en Piet

nieuws
De kranten gaan als warme broodjes - Foto: Nelleke Karst

Een krant gemaakt door kinderen. Leelingen van OJS de Petteflet in Kostverloren hebben de afgelopen weken een eigen krant gevuld met alleen maar goed nieuws.

De oproep om de krant te maken kwam twee weken geleden. Het viel één van de Pieten van Sinterklaas op dat er eigenlijk alleen maar slecht nieuws te melden was in andere kranten. Via TikTok werden de kinderen van de school daarom gevraagd om een krant te maken, waarin alleen maar goed nieuws te lezen is.

Daar werd gehoor aan gegeven en de leerlingen van De Petteflet vulden de afgelopen weken een speciale ‘Sinterklaaskrant’ met hun goede nieuws. Vrijdagochtend werden de eerste kranten verkocht in de Tortelshop, de winkel die producten verkoopt uit de schooltuin van De Petteflet. Komende dinsdag gaat er ook een exemplaar naar de Goedheiligman, wanneer de Sint een bezoek brengt aan de school.