Groningen wint prijs voor mobiliteit en ‘schonere, eerlijkere en slimmere stad’

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

De gemeente Groningen heeft donderdag tijdens de jaarlijkse Europese POLIS-conferentie, de POLIS Award 2023 gewonnen.

Groningen krijgt de prijs, naar eigen zeggen, vanwege haar ‘vooruitstrevende en innovatieve benadering van duurzame mobiliteit en haar langdurige inzet voor een schonere, eerlijkere en slimmere stad’.

Wethouder Philip Broeksma nam de prijs in ontvangst.  “Groningen inspireert andere steden en regio’s in Europa en dat wordt gezien”, aldus een blije Broeksma. “Met deze award krijgen we de erkenning en waardering voor het delen van onze kennis en ervaring op het gebied van duurzame stedelijke mobiliteit, en daar ben ik supertrots op.”

De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse POLIS-conferentie, die dit jaar in Leuven plaatsvond. Binnen POLIS werken regio’s en steden uit heel Europa samen aan nieuwe mobiliteitsoplossingen. Groningen is volgens de jury een mooi voorbeeld: ‘De toenemende druk op de stad wordt niet alleen gezien als een probleem, maar ook als een kans om openbaar vervoer, deelmobiliteit en schoner vervoer te bevorderen.’