Groningen City Club viert jubileum

oogochtendshow
Bloemenjaarmarkt georganiseerd door GCC

De vereniging voor ondernemers de Groningen City Club viert vrijdag 8 december haar dertigjarig bestaan in Martiniplaza.

De Groningen City Club komt voor de belangen op van ondernemers in de stad. Dit doen ze door in gesprek te gaan met andere partijen zoals de gemeente. ‘Uiteindelijk streef je dezelfde doelen na’, vertelt Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. ‘Je wilt een levendige binnenstad. Alleen over de manier waarop we dat willen, verschillen we wel eens van mening.’

De laatste dertig jaar is de samenstelling van de stad behoorlijk veranderd, laat Eric Bos weten. ‘Je ziet dat de horeca flink gegroeid is en dat er meer soorten bedrijven zijn bijgekomen. Kunst en cultuur staan nu ook hoog aangeschreven. Als je kijkt naar thema’s dan zijn duurzaamheid en circulariteit belangrijk geworden en dat is iets waar tien jaar geleden nog bijna niemand over sprak.’

Eric Bos was te gast tijdens de OOG Ochtendshow: