Treinen richting Delfzijl rijden weer na storing

nieuws
Foto: Remco van den Berg - 112groningen.nl

Treinreizigers tussen Groningen en Delfzijl hebben zondagavond te maken gehad met vertraging. Door een storing was er urenlang geen treinverkeer mogelijk.

De problemen ontstonden in het begin van de avond. Door een storing konden de seinen en wissels op het baanvak niet goed bediend worden. Spoorbeheerder ProRail besloot daarop het treinverkeer stil te leggen. Vervoersbedrijf Arriva zette bussen in, die tussen Sauwerd en Delfzijl pendelden.

ProRail stuurde een storingsploeg naar de locatie. Aanvankelijk was men in de veronderstelling dat het euvel rond 21.30 uur opgelost zou zijn, maar de oplossing bleek complex. Rond 00.15 uur kon het baanvak weer vrijgegeven worden. De treinen zullen maandagochtend volgens dienstregeling rijden.