Chessfestival Groningen trekt clubschakers en grote namen uit de schaakwereld

oogochtendshow
Foto: Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0 Vysotsky

Vanochtend waren jeugdspelers in het schaken Ghilon Etienne en Himar Ambrona te gast op OOG Radio in de OOG Ochtendshow. De OOG Ochtendshow luister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur. Beluister hier het interview van Alexander Termeer en Jan Kooistra met Ghilon Etienne en Himar Ambrona.

Ghilon en Himar doen beiden mee aan het Chessfestival Groningen dat op donderdag 21 december van start gaat in het sportcentrum de Aclo van de RUG. In het interview vertellen ze over de hoogte- en dieptepunten uit het leven van beginnende schakers.

Chessfestival Groningen is het sterkst bezette open schaaktoernooi van Nederland. Het toernooi bestaat al zestig jaar, en was tot in de jaren tachtig een Europees wereldkampioenschap voor de jeugd. Daarna is het toernooi uitgegroeid tot een open toernooi voor clubschakers en ervaren spelers in het spel. Dit jaar strijden tien grootmeesters om de eerste prijs. Enkele grote namen zijn Valery Kazakouski, Dimitri Reinderman, Evgeny Romanov en Titas Stremavicius.

Beluister hier alle radio-interviews van de OOG Ochtendshow. Wil je ook radio maken bij OOG? We zoeken momenteel redacteuren, technici en presentatoren op vrijwillige basis. Reageer snel via ochtendshow@oogradio.nl