Vier ton voor Forum als compensatie voor hogere energielasten

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Om een deel van het verwachte verlies van ruim een miljoen euro deels te compenseren, krijgt het Forum Groningen vierhonderdduizend euro van de gemeente als compensatie voor de gestegen energielasten.

Dat liet Forum-directeur Dirk Nijdam vrijdag weten aan DvhN en RTV Noord. Het Forum vroeg de gemeente te hulp te schieten, omdat de ‘huiskamer van de stad’ kampt met een hoge energierekening, toenemende loonkosten en hogere huren. De energielasten alleen al waren acht ton hoger dan begroot. Bij de energiekosten gaat het niet alleen om het Forum zelf, maar ook om acht andere gebouwen die door Forum Groningen worden beheerd.

Volgens Nijdam is het Forum tevreden met de oplossing. Maar er moet toch een beroep worden gedaan op de eigen reserves. Maar het Forum verwacht dat het volgend jaar beter gaat. Voor dit jaar verwacht het een recordaantal van circa 2,3 miljoen bezoekers. Ook de aantallen bioscoopbezoekers en bibliotheekabonnementen gaan waarschijnlijk hoger zijn dan ooit.

De gemeente verwacht dat het Forum met de beschikbare energierekening (400 duizend euro), inzet eigen vermogen (840 duizend) en aanspraak op de aanloopreserve (460 duizend euro) voldoende eigen vermogen behoudt voor de nabije toekomst.