Veel goals bij Gorecht, VVG hard onderuit, Helpman ruikt periodetitel

sport
Foto Andor Heij

In de tweede klasse J won Gorecht de topper en ging VV Groningen keihard onderuit. Helpman staat in 3C stevig aan kop en kan de eerste periodetitel ruiken.

2J

Gorecht won zaterdag thuis in een waar doelpuntenspektakel met 6-3 van LTC uit Assen. Sam Niewold opende al snel de score voor de ploeg uit Haren. Romano Djababoe maakte gelijk. Door nog twee treffers van Niewold en één van Miska Scheepsma ging Gorecht met een 4-1 voorsprong aan de thee.

Michel Koopman tekende voor de 5-1. LTC gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 5-3. Beide ploegen speelden in die fase opportunistisch met de lange bal. In de laatste minuut besliste Yorn Niewold het duel definitief: 6-3. Gorecht staat achter FC Wolvega tweede met 13 punten uit 6 wedstrijden.

FC Lewenborg verloor thuis met 3-0 van van Wolvega. Lewenborg is elfde met 3 uit 5. VV Groningen ging in Emmen tegen Drenthina met forse cijfers onderuit: 8-0. VVG is twaalfde met 3 uit 5.

Dinsdagavond spelen Lewenborg en VVG het restant van hun gestaakte wedstrijd uit, eerder dit seizoen. De scheidsrechter voelde zich bedreigd. Er moet nog negen minuten gespeeld worden (exclusief blessuretijd) en VVG staat met 3-0 voor, maar moet wel met acht man beginnen tegen tien van Lewenborg.

3C

Helpman is hard op weg naar de eerste periodetitel. Helpman won uit met 4-0 van Onstwedder Boys. Leon Minnersma, Saviero van Zwol, Camiel Buursma en Wouter van der Graaf scoorden. Helpman is al zes punten los van nummer twee Aduard 2000, dat met 4-1 van Zuidhorn verloor. Helpman heeft na zes wedstrijden 16 punten, Aduard heeft er 10. De eerste periode gaat over acht wedstrijden en Helpman heeft dus nog een punt nodig. Volgende week thuis tegen The Knickerbockers kan de titel gepakt worden.

Be Quick (zat) verloor thuis met 3-1 van WVV (zat) en is met 8 uit 6 zesde. De derby tussen The Knickerbockers en Lycurgus eindigde in 1-1. Dennis van Roeden scoorde voor TKB. Lenne Vink maakte de gelijkmaker. Beide clubs hebben 7 uit 6.

Groen Geel speelde met 1-1 gelijk uit bij Loppersum. HFC ’15 verloor uit met 2-0 bij Veendam 1894. Mamio pakte thuis een punt tegen Zuidlaren: 1-1. Deze drie clubs uit Groningen bezetten de onderste drie plaatsen in 3C. Groen Geel en HFC ’15 hebben 6 punten. Mamio heeft er 5.

Het overzicht van de eerste klasse volgt later.