Van der Graaf en Leger des Heils slaan handen ineen: Kledinginzamelingsactie voor Dak- en Thuislozen

Het Leger des Heils ging dinsdag samen met Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) langs bij studentenverenigingen, basisscholen en middelbare scholen in Groningen. De studenten en leerlingen hadden warme kleding ingezameld voor dak- en thuislozen.

In het kader van de ‘elfde van de elfde’ gaat Van der Graaf deze week langs bij elf goede doelen organisaties om hier een handje mee te helpen. ”Ik neem een voorbeeld aan Sint Maarten, hij gaf de helft van zijn mantel aan een dakloze man en het is prachtig om te zien dat mensen tegenwoordig nog steeds zo barmhartig zijn”, aldus van der Graaf.

Dinsdagochtend werd het Tweede Kamerlid enthousiast ontvangen bij basisschool de Triangel en het Gomarus College. De scholen zijn enthousiast over de actie. ”We willen onze leerlingen meegeven dat zij er niet alleen voor zichzelf zijn, maar ook om iets terug doen voor de minderbedeelden in onze maatschappij”, aldus Jacquelien Dijkstra teamleider bij het Gomarus College.