Ton van provincie tegen lege magen voor schoolgaande kinderen

nieuws
Foto: Manfred Richter via Pixabay

Projecten die voorkomen dat kinderen in Groningen met een lege maag naar school krijgen ondersteuning van de provincie Groningen. Het provinciebestuur trekt een ton uit om dit soort initiatieven te ondersteunen.

De Groninger Staten stemden woensdag in met een motie van de BBB, Volt, Forum voor Democratie, de ChristenUnie en de Partij voor de dieren, die deze incidentele subsidie voor 2024 mogelijk moet maken.

In de motie wordt verwezen naar een project met ‘ontbijttassen’, die door de gemeente Midden-Groningen en het Rode Kruis worden verstrekt aan kinderen die geen ontbijt krijgen voor ze naar school gaan. De kennis en kunde uit dit project moet, dankzij de subsidie, gebruikt gaan worden om meer projecten rond schoolontbijtjes te helpen.

De provincie heeft in principe geen rol in dit soort initiatieven, maar de indienende partijen vinden dat de provincie een buitengemeentelijke rol moet vervullen om honger voor de schoolbel tegen te gaan.