Tolafdeling RDW knapte uit jasje in Veendam en is verhuisd naar Stad

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De afdelingen Tolheffing en Bezwaar en Beroep van de Rijksdienst voor wegverkeer zijn een maand terug verhuisd van Veendam naar de Rozenburglaan 11 in Groningen, langs de A7. De RDW verhuist de afdelingen naar Stad, omdat de divisie voor tolheffing te klein werd voor het RDW-kantoor in Veendam.

De RDW verwacht de komende jaren flinke groei van de divisie rond tolheffing en besloot daarom een nieuw pand te betrekken voor de afdeling, die naast het al bestaande RDW-gebouw (voor de ICT-divisie) staat. De RDW verwacht dat er de komende jaren wordt uitgebreid naar 150 medewerkers op de afdeling.

Volgens de RDW is het de bedoeling dat de afdeling voor tolheffing de komende jaren flink groeit. Bij Rotterdam wordt momenteel gewerkt aan de Blankenburgverbinding, een nieuwe snelweg (de A24) die eind 2024 open gaat voor het verkeer. Voor de aanleg van deze weg kon Den Haag onvoldoende geld vrijmaken en tol is daarom nodig om een deel van de aanlegkosten terug te verdienen.

De RDW heft de tol op de nieuwe verbindingen en voert de regie op het heffen van tol. Het CJIB int vervolgens de eenmalige betalingen en doet de incasso van niet-betaalde eenmalige tol.

Het nieuwe pand aan de Rozenburglaan wordt op 6 december officieel in gebruik genomen door Commissaris der Koning René Paas.